Home
Vergelijking van 29 kredietkaarten?
 
www.de-voordeligste-kredietkaart.be
 
U bent hier : Home > nieuws > Argenta-MasterCard-zonder-reliefdruk

Omdat de nieuwe kredietkaarten van Argenta geen reliëfdruk hebben, worden ze in het buitenland soms ten onrechte geweigerd.


Argenta heeft gekozen voor kredietkaarten zonder reliëfdruk, maar wat kunt u doen als uw kaart ten onrechte geweigerd wordt?

Een handelaar weiget een betaling met uw kredietkaart?

  • Veelal zal de oorzaak onwetendheid of onzekerheid zijn bij de handelaar. Als de transactie die u wenst te doen, een kredietkaart vereist, dan bestaat de kans dat de handelaar in eerste instantie uw kaart weigert. Een kaart zonder reliëfdruk wordt 'uit gewoonte' als debetkaart aanzien. Het MasterCard-logo op de kaart geeft echter duidelijk aan dat het om een kredietkaart gaat.

  • De handelaar aanziet de kredietkaart ten onrechte als een prepaid kredietkaart Een prepaid kaart geeft de handelaar niet de gewenste garantie bij de reservatie of bij een waarborg voor bijvoorbeeld een huurwagen.
  • De handelaar beschikt niet over een elektronische betaalterminal

    De kans hierop is zeer klein omdat de veiligheid van manuele transacties vele malen kleiner is dan bij een elektronische terminal. De meeste handelaars werken dus elektronisch in het belang van uw en hun eigen veiligheid.

 

Overal waar de kaart wordt gebruikt met de magneetstrip of chip én op internet is er geen aanvaardingsrisico. Enkel op plaatsen waar er een 'manuele' transactie met de 'strijkijzertechniek' (zie foto van het toestel hieronder) wordt toegepast, kan dit problemen geven. Jaar na jaar nemen dit soort transacties af om veiligheidsredenen. Er is voor de handelaar ook geen online verificatie van de kaart. Zo kan de beschikbare limiet op dat moment onvoldoende zijn, of erger nog, kan de kaart gestolen of geblokkeerd zijn. Het risico is op dat moment voor de handelaar.

MasterCard staat achter het gebruik van kaarten zonder reliëfdruk, omdat het meer veiligheid biedt. MasterCard communiceert regelmatig naar handelaars over de aanvaarding en het gebruik van kaarten zonder reliëfdruk .

 
   
Mini-gids van kredietkaarten
Hoe uw kredietkaart kiezen?
Met welke kaart reizen?
Welke kosten leveren een kredietkaart op?
Classic, Gold of Platinum?
Visa of Mastercard?
 
>> Bekijk alle vragen
 
 
 
 
   
   
   


© 2022 Een kredietkaart nodig? Makkelijk met de vergelijking van Visa of MasterCard kredietkaarten in België
Teksten en concepten beschermd door auteursrecht - Alle rechten voorbehouden.
De-voordeligste-kredietkaart.be is een onafhankelijke publicatie.


Over ons | Contact | Toestemming

Uw toestemming voor cookies te verlengen of te wijzigen

Zie ook : Spaarrekening | Autoverzekering | Autolening | GSM abonnement