Hoe de kredietkaart kiezen die het best bij u past? | De-Voordeligste-Kredietkaart.be

Welke kredietkaart past bij u?

A) Wat zijn mijn behoeften en dus mijn financiële mogelijkheden?

Kiezen een kredietkaart

Anders gezegd, wat is het bedrag op krediet dat ik maandelijks nodig heb en waarover ik kan beschikken rekening houdend met mijn inkomen? De gebruikslimiet varieert aanzienlijk van de ene bank tot de andere. Maakt u er sporadisch of regelmatig gebruik van? Als het om eenmalig of uitzonderlijk gebruik gaat, denk dan een prepaid kaart.

B) Stemt uw profiel/ gebruikscontext overeen met een specifiek product?

 1. Koopt u vooral online.
 2. U bent student: ook dan kan u een kredietkaart bekomen.
  Vergelijk op onze site: we stellen 7 verschillende kredietkaarten voor studenten voor.
 3. U reist regelmatig of occasioneel.
 4. U gebruikt uw kredietkaart in een professionele context.
 5. Een combinatie van 2 of 3 van deze profielen.

C) Welke andere eigenschappen zoekt u het meest bij een kredietkaart?

 1. Welk type voordeel interesseert u het meest?
  Verzekeringen gecombineerd met de kredietkaart, kortingen op aankopen of brandstof, …?
 2. Wil u genieten van een lagere interestvoet, beperkte jaarlijkse kosten of wil u helemaal geen jaarlijkse kosten betalen?
 3. Hebt u professionele uitgaven?
  Indien ja, welk type voordelen interesseert u het meest? Op reizen, dagelijkse aankopen of jaarlijkse kosten van de kredietkaart?
 4. Welke verzekering vindt u het belangrijkst?

Bescherm uw online transacties tegen internet fraude.
Bescherm uw bezittingen tijdens buitenlandse reizen.

Waarom een kredietkaart?

 • Aankoop online: Omdat dit vaak de enige manier is om iets te kopen op internet, zeker in buitenlandse online winkels.
 • Aankoop in buitenland: omdat de kredietkaart het eenvoudigste, algemeen aanvaarde betaalmiddel is, dat ook toelaat zonder cash te reizen, wat zeker een voordeel is.
 • Uitgesteld betalen: omdat dit toelaat mijn aankopen onmiddellijk te doen, in afwachting van het volgende salaris, zonder dat het me een euro kost en ik toch van de koopjes kan profiteren.
 • Op restaurant: ik heb geen cash geld op zak, maar ik kan de rekening toch betalen met mijn kredietkaart. Ik betaal op het eind van de maand en ik moet niet op zoek gaan naar een geldautomaat ’s avonds laat, in de regen, om het restaurant te betalen.
 • Op reis: Ik reis zonder cash geld op zak en ik beschik toch over reserve voor noodgevallen. Mijn kredietkaart laat bijvoorbeeld toe een waarborg voor een huurwagen te betalen. Dit is altijd veiliger dan veel cash op zak te hebben. Bovendien is er steeds een bewijs van betaling van mijn aankopen.
 • Voor de kleine extra’s die de kredietkaart oplevert: bagageverzekering, bescherming online aankopen,... omdat deze garanties nog meer zekerheid geven voor de veiligheid van mijn bezittingen...

Er bestaan verschillende types kredietkaarten

Met of zonder geldreserve. Met of zonder zichtrekening gekoppeld aan de kredietkaart: de meeste kredietkaarten voorzien de betaling van uw aankopen op het einde van de maand.

Een kredietopening wordt enkel voorzien als de rekening onvoldoende dekking heeft en u dus uw aankopen niet kan terugbetalen.

Toch zijn er enkele kaarten die u geld ter beschikking stellen onder de vorm van een onmiddellijke kredietopening: de kredietkaart met geldreserve. Als ze niet gekoppeld zijn aan een bestaande zichtrekening, gebeurt de terugbetaling met interest volgens een vooraf bepaald ritme.

Is een gespreide terugbetaling mogelijk of niet?

Een gespreide terugbetaling of een onmiddellijke, gehele terugbetaling van het krediet: alles hangt af van uw financiële mogelijkheden. Als het belangrijk of noodzakelijk is dat u van een gespreide terugbetaling kan genieten, kijk dan zeker na dat de kredietkaart het toelaat.

Card Stop

Kaart verloren, gestolen of ingeslikt?

Bel CARD STOP om misbruik te voorkomen op het nummer + 078 170 170 bereikbaar 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.

Card Stop is de centrale dienst waarbij je betaalkaarten en andere betaalproducten zoals maltijdcheques en mobiele betaalapplicaties kan laten blokkeren.

Opgepast geld lenen kost ook geld!