Vergelijking Visa, Mastercard en American Express | De-Voordeligste-Kredietkaart.be

Vergelijking Visa, Mastercard en American express

Wat zijn de verschillen tussen de 3 grootste kredietkaartmaatschappijen op de Europese markt?

Foire aux questions sur les cartes de crédit

We kennen ze allemaal bij naam, maar wat maakt ze precies anders?

Vergelijk kredietkaarten op onze site: Zie onze pagina.

Welke kaart wordt het meest gebruikt in de wereld en in Europa?

De 3 bedrijven zijn zeer ongelijk vertegenwoordigd op de wereldmarkt in 2015, waarbij Visa het leeuwendeel in handen heeft met 57%, oftewel meer dan de helft van de markt. Mastercard is goed voor 26%, de helft minder dan Visa. American Express heeft 3%.

Op de Europese markt had Visa kredietkaarten in 2015 een aandeel van 68%, Mastercard 29% en American Express slechts 1%.

Bron : The Nilson Report

Wie geeft deze kredietkaarten uit en wie verdeelt ze?

De organisatie van de distributie van kredietkaarten verschilt tussen Visa, Mastercard en American Express: Amex geeft zijn kredietkaarten zelf uit en distribueert ze zelf. Visa en Mastercard sluiten contracten met intermediaire bancaire en niet-bancaire instellingen om hun kredietkaarten uit te geven en te distribueren.

Waar kan elk van de 3 soorten creditcards worden gebruikt?

Vanuit dit oogpunt zijn Visa en Mastercard beide sterk vertegenwoordigd over de hele wereld. American Express, dat in bijna evenveel landen aanwezig is als de andere 2 bedrijven, is minder vertegenwoordigd in winkels. Dit lijkt te maken te hebben met de hogere kosten die aan winkeliers in rekening worden gebracht.

Op wie richten deze 3 bedrijven zich?

Visa en Mastercard bieden een breed scala aan kredietkaarten voor zoveel mogelijk mensen.

American Express richt zich op exclusiviteit en prestige: je betaalt niet zomaar overal met je American Express-kaart, bij om het even welke handelaar of organisatie; comfort, voordelen en 'gratis' diensten zijn belangrijk voor dit bedrijf.

Verschillen tussen de kredietkaarten

kredietkaarten
Criterium Visa en Mastercard American express
Verkrijg je kredietkaart De voorwaarden verschillen per bank, maar de kredietkaart is toegankelijker Minimum jaarinkomen van €20.000 voor de basis American Express Blue card, die al €35 per jaar kost.
Veilige transacties Geverifieerd door Visa en Mastercard Safekey
Beperk de uitgaven met je kredietkaart Variabele, vooraf ingestelde limieten Geen vaste limiet. Evolueert op basis van persoonlijke betalingsgeschiedenis
Betaal online en in winkels Breed geaccepteerd door winkeliers Minder breed geaccepteerd vanwege hoge transactiekosten voor winkeliers
Voordelen en privileges Divers en afhankelijk van de kaart (de prijs). Minder dan bij Veel in ruil voor een hoge vergoeding Amex

Vergelijk de kredietkaarten op onze website : overzicht.

Card Stop

Kaart verloren, gestolen of ingeslikt?

Bel CARD STOP om misbruik te voorkomen op het nummer + 078 170 170 bereikbaar 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.

Card Stop is de centrale dienst waarbij je betaalkaarten en andere betaalproducten zoals maltijdcheques en mobiele betaalapplicaties kan laten blokkeren.

Opgepast geld lenen kost ook geld!