Kies je best voor een kredietkaart of een persoonlijke lening | De-Voordeligste-Kredietkaart.be

Kies ik voor een creditcard of een persoonlijke lening?

Wat informatie om u te helpen kiezen...

Foire aux questions sur les cartes de crédit

De keuze tussen een kredietkaart en een persoonlijke lening hangt af van uw persoonlijke financiële situatie en uw specifieke behoeften.

Dit zijn enkele punten die u moet overwegen om u te helpen een beslissing te nemen :

Doel van de lening: Als u een groot bedrag moet lenen voor een specifiek project, zoals het kopen van een auto of het renoveren van uw huis, kan een persoonlijke lening meer geschikt zijn. Persoonlijke leningen worden meestal gebruikt voor grote uitgaven en hebben vaste terugbetalingsvoorwaarden gedurende een bepaalde periode.

Hoeveelheid benodigde fondsen: Als u een relatief klein bedrag nodig heeft en van plan bent om snel terug te betalen, kan een creditcard handiger zijn. Creditcards bieden een doorlopende kredietlimiet, wat betekent dat u herhaaldelijk kunt lenen en terugbetalen zolang u aan de kredietlimiet voldoet.

Rentetarieven en kosten: vergelijk rentetarieven en kosten in verband met creditcards en persoonlijke leningen. De rentetarieven van persoonlijke leningen zijn over het algemeen vast en tot 2x goedkoper, met tarieven afhankelijk van de financiële instelling, het bedrag en de looptijd van 5,60% tot 9%, terwijl de tarieven (JKP) van creditcards variabel kunnen zijn en rond de 11,50% of zelfs 13,50% liggen. Zorg ervoor dat u de terugbetalingsvoorwaarden begrijpt en rekening houdt met extra kosten, zoals jaarlijkse creditcardkosten.

Terugbetalingsflexibiliteit: Creditcards bieden enige flexibiliteit in betalingen, zodat u kunt kiezen hoeveel u elke maand wilt terugbetalen, zolang u de minimaal vereiste betaling doet. Persoonlijke leningen daarentegen hebben meestal vaste terugbetalingsvoorwaarden. Als u de voorkeur geeft aan een flexibeler aflossingsschema, is de creditcard mogelijk geschikter.

Looptijd van de lening: als u tijdelijk geld nodig heeft, dat wil zeggen van enkele weken tot enkele maanden in afwachting van een cashinstroom, is de creditcard interessanter dan de lening die vaak een looptijd heeft van minimaal 12 maanden. Aan de andere kant, als het bedrag substantieel en uniek is, heb je er alle belang bij om een persoonlijk krediet aan te vragen dat vaak de helft zo duur zal zijn.

Kredietimpact: beide opties kunnen van invloed zijn op uw kredietscore. Verantwoord gebruik van de creditcard, met regelmatige betalingen en een laag gebruik van het beschikbare krediet, kan uw kredietscore verbeteren. Aan de andere kant kunnen persoonlijke leningen ook een positieve invloed hebben op uw krediet als u ze volgens de afgesproken voorwaarden terugbetaalt.

Het is essentieel om rekening te houden met uw vermogen om terug te betalen, uw huidige schuldniveau, uw financiële behoeften en uw persoonlijke voorkeuren bij het nemen van beslissingen. Maak online simulaties voor uw persoonlijke lening via de vergelijker in België voordat u uw beslissing neemt.

Card Stop

Kaart verloren, gestolen of ingeslikt?

Bel CARD STOP om misbruik te voorkomen op het nummer + 078 170 170 bereikbaar 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.

Card Stop is de centrale dienst waarbij je betaalkaarten en andere betaalproducten zoals maltijdcheques en mobiele betaalapplicaties kan laten blokkeren.

Opgepast geld lenen kost ook geld!