Ook met uw kredietkaart contactloos betalen | De-Voordeligste-Kredietkaart.be

Ook met uw kredietkaart contactloos betalen

Denk eraan contactloos te betalen met uw kredietkaart tijdens uw aankopen

Store

Noodzakelijk door de coronacrisis (COVID-19)

Contactloos betalen is helemaal niet nieuw, maar meer dan ooit tevoren moet contactloos betalen vandaag gepromoot worden.

Als uw kredietkaart voorzien is van het icoon met 4 radiogolven, betekent het dat u reeds een kaart bezit die deze vorm van betalen toelaat. Mocht dit niet zo zijn, dan kan u een aanvraag indienen via uw persoonlijke ruimte bij uw bank of via uw bankapp.

Hoe werkt het?

Digitaal betalen (debetkaart, kredietkaart, smartphone, contacloos), is zeer eenvoudig.

Contactloos betalen is het meest hygiënische betaalmiddel voor uw aankopen tijdens de coronacrisis. U moet immers het klavier van de betaalterminal niet aanraken om uw betalingen uit te voeren. Voor de crisis was het maximum toegelaten bedrag vastgesteld op 25 €. Om aan de veiligheidseisen te voldoen en om de consumenten meer comfort te bieden, hebben de banken dit bedrag verhoogd tot 50 €. Dit betekent dat u geen pincode meer moet invoeren voor betalingen tot 50 €.

Een andere aanpassing is het totale bedrag tot waar u opeenvolgende contactloze betalingen kan doen: dat werd verdubbeld van 50 € voorheen, tot 100 € nu.

Betalen met uw smartphone?

Betalen met uw smartphone is ook eenvoudig en zo moet u geen bankkaarten of een portefeuille op zak hebben. Er bestaan verschillende applicaties die u toelaten te betalen met uw smartphone.

  • Apple Pay wordt reeds ondersteund door BNP Paribas Fortis, Buy Way, Hello Bank, Fintro voor de kredietkaarten en debetkaarten
  • Google Pay wordt reeds ondersteund door BNP Paribas Fortis,Buy Way, KBC, CBC, N26, Revolut voor de kredietkaarten en debetkaarten

Payconiq by Bancontact is de meest gebruikte applicatie in België en is geïntegreerd in de mobiele bankapp van de meeste banken.

Hoe betalen via Payconiq By Bancontact in een winkel?

  1. Open de applicatie Payconiq By Bancontact op uw smartphone.
  2. Scan de QR-code of kies in uw lijst van contacten in uw applicatie de winkel waar u wil betalen: die verschijnt automatisch bovenaan het scherm (de selectie gebeurt via geolocalisatie).
  3. Geef het te betalen bedrag in en bevestig de betaling met uw pincode of uw digitale vingerafdruk.
  4. Zowel u als de handelaar ontvangen onmiddellijk een bevestiging van de betaling.

Contactloos betalen gaat snel, veilig en eenvoudig, denk er dus aan tijdens uw aankopen.

Card Stop

Kaart verloren, gestolen of ingeslikt?

Bel CARD STOP om misbruik te voorkomen op het nummer + 078 170 170 bereikbaar 7 dagen op 7 en 24 uur op 24.

Card Stop is de centrale dienst waarbij je betaalkaarten en andere betaalproducten zoals maltijdcheques en mobiele betaalapplicaties kan laten blokkeren.

Opgepast geld lenen kost ook geld!